Utilizarea Psihodramei în Rezolvarea Traumei Psihice

                                                                      27-28 iunie 2015

                                                                                               Workshop coordonat de
                                                                                               Clark Baim
                                                                                               Senior Trainer UK

         Te invitam la un workshop interactiv care a avut un real succes printre specialistii din domeniul psihologiei si psihoterapiei. Daca vrei sa inveti mai multe despre trauma si sa iti cresti abilitatile psihoterapeutice in lucrul cu suferinta psihica a clientilor tai, ai ocazia sa intalnesti unul dintre cei mai buni psihodramatisti specializati in vindecarea traumelor. In plus vei obtine ore de dezvoltare personala in psihodrama si credite de la Copsi.

Utilizarea Psihodramei in Rezolvarea Traumei Psihice
Pentru inscrieri si orice informatii va rugam sa ne contactati la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0744440178, 0724966754.


       Workshop-ul se adreseaza psihoterapeutilor si consilierilor indiferent de orientarea profesionala, psihologilor practicieni, psihopedagogilor, specialistilor in coaching, persoanelor care intentioneaza sa urmeze o formare in psihodrama, sau care au interactionat cu psihodrama o perioada mai mare de timp, precum si altor specialisti din domenii conexe ( medicina, teologie, asistenta sociala, etc). Scopul worksopului este de a obtine tehnici si instrumente in lucrul cu trauma si nu este unul psihoterapeutic.

Acest workshop va fi pe tema: Utilizarea Psihodramei in Rezolvarea Traumei Psihice

       Oricine poate avea traume oricand in viata lui. Evenimentul traumatic este unul care coplesteste si blocheaza capacitatea persoanei de a-i face fata, are un grad ridicat de pericol si determina anumite tipuri de raspuns. Astfel de evenimente critice pot fi accidentele, traumele de razboi, bolile, crimele, abuzurile fizice, sexuale, emotionale din cadrul familiei de origine sau din cadrul cuplului, sau alte circumstante care ameninta viata. In unele cazuri aceste evenimente traumatice raman neprocesate in minte si in corp, putand duce la dificultati psihologice si fizice pe termen lung, uneori zeci de ani.

      Psihodrama ofera posibilitatea de a explora traumele intr-un mod sigur si eficient prin proceduri incercate si testate. Procesarea si rezolvarea evenimentelor traumatice din trecut se face gradat, luand lucrurile pas cu pas. Veti invata cum sa va ajutati clientii sa isi activeze resursele pentru vindecarea suferintei psihice, fara sa fie retraumatizati.

       Pe langa tehnicile psihodramatice cunoscute ne vom baza pe munca Dr. Kate Hudgins. TSM (Therapeutic Spiral Model) consta intr-o adaptare speciala a psihodramei pentru a ajuta oamenii sa-si rezolve traumele si sa previna regresiile spontane si retraumatizarile.

      In cadrul workshopului va fi prezentata o parte importanta de teorie si de asemenea vor fi sesiuni de lucru cu protagonistul. Psihodrama inseamna actiune si va rugam sa fiti pregatiti pentru a va implica.

      Acest workshop va fi condus de Clark Baim, co-director al Institutului de Psihodrama din Birmingham, UKCP psihoterapeut psihodramatist si Senior Trainer la Asociatia Britanica de Psihodrama. Din 1987, Clark a facilitat grupuri, a oferit supervizare si training in domeniul justitiei infractionale si pentru practicantii in domeniul sanatatii mentale in Anglia si Irlanda. De asemenea a condus workshop-uri si grupuri de training in Suedia, Grecia, Africa de Sud, Australia, Letonia si SUA. Pe langa acestea Clark este trainer la nivel national in programele destinate victimelor abuzurilor sexuale. Originar din Chicago, Clark locuieste in Anglia din 1980 unde a fost primul director al “Geese Theatre UK” o companie specializata in reabilitarea infractorilor. In prezent Clark este in comisia de acreditare a Asociatiei Britanice de Psihodrama. In 2008 i-a fost inmanat premiul academic David Kipper de catre Societatea Americana pentru Psihoterapie de Grup si Psihodrama pentru munca lui de co-editarea lucrarii “Psihodrama: Progrese in Teorie si Practica”. A publicat multe carti si articole, printre care unele referitoare la cum poate fi folosita psihodrama in lucrul cu persoanele care au suferit traume si abuzuri.

Acest workshop va fi tinut in engleza. Se va oferi traducere celor care au nevoie.
Va rugam sa tineti cont de faptul ca numarul de locuri este limitat.
Workshop-ul se va tine in Bucuresti. Locatia va fi anuntata ulterior.
Tariful pentru participare este de 120 Eur pana pe 15 Februarie 2015
135 Eur pana pe 20 iunie 2015 (taxa se achita anterior workshopului si reprezinta inscrierea ferma la acesta).
In acest cost intra:
- participarea la workshop;
- suport de curs;
- gustarea, cafeaua si apa din pauze.
Pentru grupuri de 5 sau mai multe persoane taxa este de 100 Eur/persoana

Se vor oferi ore de dezvoltare personala in psihodrama si am inceput demersurile pentru obtinerea creditelor de la Colegiul Psihologilor
Workshop-ul va avea loc sambata si duminica, 27-28 iunie 2015. Workshopul se desfasoara in Bucuresti. Locatia va fi anuntata ulterior, celor inscrisi.
Pentru inscrieri si orice informatii va rugam sa ne contactati la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 0744440178, 0724966754.